We willen ook graag iets terugdoen voor Afrika. Daarom werken we hard mee aan een eigen stichting: TASK, thé African school key. Kijk vooral eens op de website van TASK: www.taskweb.nl en doe als het even kan een donatie. We starten in 2014 met de bouw. Bij ‚vakantie 2012’ zie je een bezoek van ons aan Bukalo, waar we gaan bouwen.

Kans

TASK gaat een technische school bouwen in het armste deel van Namibië. Drie lokalen waar aan jongens en meisjes les wordt gegeven die na de basisschool buiten de boot dreigen te vallen, doordat de middelbare school te hoog gegrepen is. TASK wil ze een kans geven en ze grijpen die kans met beide handen aan.

Sleutelklaar
De stichting TASK (the African School Key) levert de school sleutelklaar op, dus inclusief meubilair en lesmaterialen. We garanderen bovendien voor tien jaar het onderhoud van de school én de lesmaterialen. De Namibische overheid heeft inmiddels toegezegd voor de docenten zorg te dragen en het fundament voor de school in Bukalo te leggen.

Strijkstok
TASK kent geen strijkstok. Alle ingebrachte gelden worden gebruikt voor het realiseren van de klaslokalen. Bestuurders of medewerkers van de stichting krijgen geen enkele (onkosten) vergoeding. Jaarlijks wordt daartoe een accountantsverklaring opgesteld die openbaar is. Zelfs de accountant werkt hier kosteloos aan mee.Schermafbeelding 2012-09-29 om 18.09.30